Τηλ: +302286028362 | E-mail: [email protected] | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ⓘ Ενημέρωση:

Ανακοίνωση• ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΝΑΝΠ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19 Σας ενημερώνουμε ότι η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων θα παραμείνει κλειστή λόγω συμβάντων μέχρι νεότερης ανακοίνωσης! • Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας•Ανακοίνωση ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΑΘΗΝΙΟΥ ν. ΘΗΡΑΣ» • Χρυσό Βραβείο για το Δ.Λ.Τ. Θήρας από τα BEST CITY AWARDS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ.Λ.Τ. ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΘΗΝΙΟΥ

Printer-friendly versionPDF version

                   

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

Θήρα, 07/03/2017

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερη λύπη και προβληματισμό παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τα συνεχή προσβλητικά και απαξιωτικά δημοσιεύματα συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου τοπικού ενδιαφέροντος, τα οποία προσπαθούν συστηματικά και δόλια να υπονομευόσουν και να ματαιώσουν το έργο της επισκευής του Λιμανιού του Αθηνιού. Είμαστε ενάντια σε κάθε λογική πολέμου ανακοινώσεων, όμως οι πολίτες του νησιού μας καλό θα ήταν να έχουν την σωστή και ακριβή ενημέρωση. Το Λιμάνι του Αθηνιού, το κύριο λιμάνι ενός εκ των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως, εδώ και αρκετά χρόνια αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με γνώμες ειδικών, στο ότι όσες εργασίες είχαν εκτελεστεί κατά το παρελθόν για την επισκευή του είχαν εκτελεστεί είτε πλημμελώς είτε δεν είχαν ολοκληρωθεί πλήρως είτε δεν είχαν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα υλικά.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης ανακατασκευής όλου του Λιμένα, και όχι μια ακόμα μικρή και ίσως πρόχειρη επισκευή. Κατά τη διάρκεια σύνταξης της μελέτης υπήρχε συνεχής διαβούλευση και επικοινωνία με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων, ώστε μέσω της μεγάλης εμπειρίας της να διασφαλιστεί ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα του έργου θα είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι με επιπλέον επέκταση  2.000 μέτρα στις χερσαίες εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για ένα έργο εκτιμώμενου προϋπολογισμού κόστους  8,4 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο θα συμμετέχει και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας με 1 εκατομμύριο ευρώ από ιδίους πόρους. Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας έχει συσταθεί επιτροπή παρακολούθησης του έργου υπό την προεδρία του Γεν. Γραμματέα  Λιμένων και στην οποία συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια υπουργεία (Ναυτιλίας, Υποδομών, Περιβάλλοντος). Παράλληλα η ανακατασκευή του Αθηνιού αποτέλεσαι και κύριο θέμα της επίσκεψης του τομεάρχη ναυτιλίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί πρόσφατα.

Και όπως και ο πιο αδαής μπορεί να σκεφτεί, ένα έργο τέτοιου ύψους και τέτοιας σημαντικότητας φυσικά χρειάζεται και ορισμένο χρόνο για να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα, να γίνει η ανάλυσή τους και να συνταχθεί η μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα λιμενικά έργα στη χώρα μας είναι έργα με την πολυπλοκότερη διαδικασία αδειοδοτήσεων.

Δυστυχώς όμως ορισμένοι προσποιούνται πως δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά και για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν, έχουν επιδοθεί σε μια ακατάπαυστη προσπάθεια συκοφάντησης και ματαίωσης της προσπάθειας που γίνεται.

Δυστυχώς κάποιοι βάζουν την  προσωπική και παραταξιακή  τους εμπάθεια πάνω από το καλό του τόπου που τους φιλοξενεί και  προσπαθούν να απαξιώσουν τους ανθρώπους που ενεργούν για το συμφέρον του νησιού μας με αήθεις χαρακτηρισμούς . Αλλά ακόμα και αυτούς όμως, παρά την θέλησή τους, θα τους περιμένει ένα ασφαλές και σύγχρονο λιμάνι.

Ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Θήρας

 

Πελέκης Ηλίας

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | Λιμενικό Ταμείο Θήρας Σαντορίνη | Χάρτης Ιστότοπου | Επικοινωνία

Web Design and Development by MOBLAC