Διοίκηση

Γενικά

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Θήρας που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των λιμανιών, των καταφυγίων αλιευτικών σκαφών και του Αλιευτικού Καταφυγίου της Βλυχάδας.Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας είναι υπεύθυνο για τις έντεκα λιμενικές ζώνες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς. Συγκεκριμένα για τα λιμάνια: Αθηνιού, Φηρών, Αμμουδίου Οίας, για το Αλιευτικό Καταφυγίο Βλυχάδας και τα καταφύγια μικρών σκαφών: Αρμένη Οίας, Μονολίθου, Έξω Γυαλού Φηρών, Βουρβούλου, Πορί, Μαύρης Πέτρας στη Σαντορίνη, του Κόρφου και της Ρίβας στη Θηρασιά.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει:

  • Εξυπηρέτηση επιβατών ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας στο λιμάνι του Αθηνιού και τον όρμο των Φηρών και διαχείριση του επιβατικού σταθμού, χώρου στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων στον Αθηνιό, αφετηρία αστικών λεωφορείων και πιάτσα ταξί στο λιμάνι του Αθηνιού και του τελεφερίκ στα Φηρά.
  • Εξυπηρέτηση επιβατικών, οχηματαγωγών, φορτηγών και εμπορικών πλοίων καθώς και κρουαζιερόπλοιων που περιλαμβάνει την αγκυροβόληση, τον ελλιμενισμό, την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση και τη διαχείριση αποβλήτων.
  • Εξυπηρέτηση φορτίων (φόρτωση, εκφόρτωση) στο λιμάνι του Αθηνιού.
  • Εξυπηρέτηση ιδιωτικών και αλιευτικών σκαφών που περιλαμβάνει την αγκυροβόληση, τον ελλιμενισμό, την υδροδότηση, την ηλεκτροδότηση, τη διαχείριση αποβλήτων στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος
Νομικός Γεώργιος
Αντιπρόεδρος
Πάσσαρης Αλέξανδρος
Μέλος
Καρτίμπελη Ευαγγελία
Μέλος
Φουστέρης Ελευθέριος
Μέλος
Καραμολέγκος Χαράλαμπος
Μέλος
Κόκκαλη Ακυλίνα
Μέλος
Λ/χης Κούτρα Παναγιώτα

Οικονομικά Στοιχεία

Στους ακόλουθους συνδέσμους παρουσιάζονται τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις ημερήσιες οικονομικές αναφορές, τα έσοδα, αλλά και τις δαπάνες. Τα δεδομένα και οι δείκτες ενημερώνονται σε καθημερινή βάση για πλήρη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του όργανισμού.