Εμπορείο
image

Στο Εμπορείο βρίσκεται το πιο καλοδιατηρημένο Καστέλι του νησιού- ο Γουλάς. Μεγάλο χωριό και εμπορικό κέντρο του νησιού, στο Εμπορείο θα κάνετε τις βόλτες στα υποβλητικά στενά δρομάκια του Καστελιού. Ιδανική στάση μετά το μπάνιο σας στις κοντινές παραλίες του Περίβολου, της Περίσσας και της Βλυχάδας.

Θηρασία
image

Η Θηρασία ή Θηρασιά, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Σαντορίνης (περιλαμβάνει επίσης το ομώνυμο νησί και το Ασπρονήσι) και βρίσκεται απέναντι από τη μαγευτική Οία, σε απόσταση περίπου ενός μιλίου. Τη φυσιογνωμία της συνθέτουν, κατά κύριο λόγο, το επιβλητικό φυσικό ανάγλυφο με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, τα δείγματα αναλλοίωτης λαϊκής αρχιτεκτονικής στα σπίτια και τις εκκλησίες, ο οικισμός του Μανωλά με το αυθεντικό παραδοσιακό χρώμα, η γραφική ακρογιαλιά του Κόρφου με τις παραδοσιακές ταβέρνες, που υποδέχονται τους εκδρομείς από τη Σαντορίνη.

Έχει έκταση 9,246 τ.χλμ. και πληθυσμό 319 κατοίκους κατά την απογραφή του 2011. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, διοικητικά ανήκει στον Δήμο Θήρας. Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Μανωλάς και λιμάνι του η Ρίβα.

Οι επισκέπτες της Θηρασίας εντυπωσιάζονται από τη μαγευτική θέα στη Σαντορίνη, την Παλαιά και τη Νέα Καμένη, καθώς και από τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων.

Μεγαλοχώρι
image

Το Μεγαλοχώρι είναι ένα χωριό όπου κυριαρχεί η ηρεμία. Υπέροχη ατμόσφαιρα, καλοδιατηρημένα σπίτια, εκκλησίες και πλατείες κάνουν τη βόλτα υπέροχη, ενώ σας δίνεται η ευκαιρία να δείτε τη Σαντορίνη παλαιότερων εποχών.

Πύργος
image

Το χωριό είναι χτισμένο μέσα και γύρω από τα τείχη του καστελιού και αξίζει να κάνετε μία βόλτα για να δείτε τα αρχοντικά, τις εκκλησίες, να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια και τα παραδοσιακά καφενεία, καθώς και να αγοράσετε τοπικά προϊόντα στην Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης. Στην κορυφή βρίσκεται το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία όπου λειτουργεί εκκλησιαστικό μουσείο, ενώ η πανοραμική θέα είναι μοναδική.

Ακρωτήρι
image

Στο χωριό του Ακρωτηρίου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος, αλλά και η Κόκκινη Παραλία καθώς και το καστέλι του. Τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα συμπληρώνουν με γευστικό τρόπο την επίσκεψή σας στο χωριό.

Οία
image

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Σαντορίνης και πρώτος οικισμός που ανακηρύχτηκε διατηρητέος στην Ελλάδα. Μοναδική αρχιτεκτονική με τα καπετανόσπιτα και τα υπόσκαφα με θέα στην καλντέρα, γραφικά δρομάκια, πολλά μαγαζιά και εστιατόρια, η Οία αποτελεί την επίσκεψη που όλοι πρέπει να κάνουν για να αισθανθούν τη μαγεία της Σαντορίνης.

Ημεροβίγλι
image

Το Ημεροβίγλι είναι διάσημο για την προνομιακή του θέση στην καλντέρα που παρέχει μοναδική θέα. Πολλές επιλογές για διαμονή και βόλτες στα γραφικά του στενά, έχοντας πάντα την καλντέρα στο πλευρό σας, κάνουν το πέρασμα από το Ημεροβίγλι μοναδική εμπειρία.

Φηροστεφάνι
image

Αποτελεί τη φυσική προέκταση των Φηρών και είναι μια όμορφη γειτονιά με θέα στην καλντέρα και πολλές προτάσεις για φαγητό.

Φηρά
image

Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Σαντορίνης. Εδώ συγκεντρώνεται όλη η εμπορική κίνηση και η διοίκηση του νησιού. Χτισμένα στην άκρη της καλντέρας με όμορφη θέα στο ηφαίστειο, τη θάλασσα και το αρχιπέλαγος της Σαντορίνης θα κάνετε βόλτες στα γραφικά στενά, θα επισκεφθείτε τα μουσεία, ενώ στα εστιατόρια και τα καφέ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις γεύσεις του νησιού. Επίσης, θα βρείτε πολλές επιλογές για ψώνια αλλά και για νυχτερινή διασκέδαση.